Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе ЦГ Мило Ђукановић честитао ступање на дужност предсједнику Владе РХ Андреју Пленковићу

Предсједник Владе Црне Горе Мило Ђукановић упутио је у име Владе и у своје име предсједнику Владе Републике Хрватске Андреју Пленковићу најискреније честитке и најбоље жеље за успјех у обављању одговорне дужности на коју је јуче изабран.

„У години јубилеја – када Црна Гора обиљежава прву деценију, а Хрватска четврт вијека независности – с правом можемо бити задовољни оствареним напретком наших земаља, као и билатералним односима, који почивају на темељима међусобног уважавања и добросусједске сарадње. Вјерујем да ће нова Влада с Вама на челу успјети да одговори све бројнијим изазовима, и да за Хрватску долазе бољи дани, што ће позитивно утицати и на стабилност цијелог региона. Ми у Црној Гори се посебно радујемо томе, јер смо максимално посвећени интеграцији у НАТО и ЕУ, гдје нас Хрватска чека као већ уважена чланица“ – наводи се у честитки.

Предсједник Владе Црне Горе изразио је захвалност Хрватској за несебичну континуирану помоћ у остварењу ових наших стратешких циљева наводећи да је додатна потврда тога конкретна политичка и техничка подршка коју Хрватска пружа Црној Гори у преговарачком процесу са ЕУ, као и скора ратификација Протокола о приступању Црне Горе НАТО у новом сазиву Хрватског сабора.

„Црна Гора и Хрватска могу свима у региону, и у ширем окружењу, служити као примјер добросусједства, примјер како немили догађаји из недавне прошлости, и нека до краја неријешена питања, не представљају сметњу развоју најбољих међусобних односа, и изградњи заједничке будућности у породици развијених демократских држава. Унапријед се радујем сусретима с Вама, и упућујем позив да првом приликом посјетите Црну Гору“ – закључује се у честитки предсједника Владе Црне Горе Мила Ђукановића предсједнику Владе Републике Хрватске Андреју Пленковићу.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?