Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење са 175. сједнице Владе Црне Горе

Влада Црне Горе је, на 175. сједници, којом је предсједавао предсједник Мило Ђукановић, у оквиру дискусије на тему акције откривања и процесуирања лица за која постоји основана сумња да су извршила кривична дјела стварање криминалне организације и тероризам у покушају, донијела радни закључак којим су надлежни државни органи позвани да у максимално кратком року, у којем је то могуће, овај предмет професионално доведу до краја и тиме обезбиједе заштиту државе Црне Горе и њених националних интереса.

Предсједник Владе је нагласио да ће, у складу са законским ингеренцијама, учинити све да овај случај буде доведен до краја.

Влада није прихватила предлог министра унутрашњих послова за разрјешење директора Управе полиције. Усвојен је закључак Комисије за кадровска и административна питања да поднесени предлог не садржи ниједан од законом прописаних разлога за разрјешење.

Потпредсједник Владе Милорад Вујовић и министри Горан Даниловић, Будимир Мугоша и Борис Марић гласали су против прихватања овог закључка, док је министар Рашко Коњевић био уздржан.

Усвојен је Извјештај о реализацији Програма рада Владе Црне Горе за ИИИ квартал 2016. године. Тим поводом је оцијењено да укупан проценат реализације од 80,9 одсто за три квартала представља завидан резултат, посебно имајући у виду да је остварен у околностима одржавања парламентарних избора. У оквиру европске агенде, Влада је усвојила Трећи квартални извјештај о реализацији обавеза из Програма приступања Црне Горе Европској унији за период 2016-2018, као и Информацију о завршном мјерилу за затварање преговора у поглављу 30 - Вањски односи са Акционим планом за преостале припреме у погледу усклађивања законодавства, као и усклађивања међународних споразума с правном тековином и побољшање административних и контролних капацитета да би се обезбиједила потпуна примјена и спровођење правне тековине у овом поглављу од дана приступања.

Усвојен је и Правилник о измјенама и допунама Правилника о унутрашњој организацији и систематизацији Министарства унутрашњих послова, чиме су се стекли услови за запошљавање лица која су завршила Полицијску академију и стекла услове за заснивање радног односа, у складу са Законом о унутрашњим пословима. На сједници је истакнуто да ће запошљавање младих и образованих кадрова значајно допринијети подизању нивоа професионалности и ефикасности Управе полиције у обезбјеђивању потпуне сигурности грађана и друштва у цјелини, у складу са највишим европским стандардима.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?