Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Реаговање на програмски садржај у дневном листу „Вијести“: Влада се не „петља“ већ дјелује по Уставним надлежностима

У вези са нетачном интерпретацијом у програмском садржају објављеном 21. октобра 2016. године у дневном листу „Вијести“ радног закључка Владе Црне Горе донијетог на 175. сједници Служба за односе с јавношћу Владе Црне Горе ради исправног и комплетног информисања јавности саопштава:

У саопштењу са 175. сједнице Владе није коришћен термин „наводно планирање терористичких акција“, како је то наведено у поменутом медију, већ „акција откривања и процесуирања лица за која постоји основана сумња да су извршила кривична дјела стварање криминалне организације и тероризам у покушају“ како је кривична дјела дефинисао надлежни државни орган.

Нетачна интерпретација уз наслов „Влада се петља око терориста“ инсинуира да Влада дјеље изван своје надлежности. Влада је по Уставу задужена да води унутрашњу и вањску политику, а питање безбједности државе је пар еxцелленце питање унутрашње политике.

Влада је, дакле, на основу Уставом прописане надлежности, а у складу са Чланом 22 Уредбе о Влади утврдила радним закључком став о одређеном питању од значаја за спровођење политике и то је прецизно саопштено јавности.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?