Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Мило Ђукановић примио новоименовану амбасадорку Француске Кристин Тудик

Видео: Сусрет предсједника Владе Мила Ђукановића са амбасадорком Републике Француске у Црној Гори Кристин Тудик - кадрови
                                                                           
Služba za odnose s javnošću(Подгорица, 21. октобар 2016.) Предсједник Владе Мило Ђукановић примио је данас новоименовану амбасадорку Републике Француске у Црној Гори Кристин Тудик (Цхристине Тоудиц).

Премијер Ђукановић је, у име Владе Црне Горе, и у своје име, пожелио амбасадорки Тудик успјешну мисију и изразио задовољство традиционалним везама између двије земље, чији су односи последњих година додатно обогаћени и осавремењени, што представља унапријеђену платформу за обострану корисну сарадњу. Захвалио је на подршци коју Француска пружа европској и евроатлантској перспективи Црне Горе и региона, што представља прави пут за учвршћивање стабилности на Балкану. Поводом недавно одржаних редовних парламентарних избора, Премијер је између осталог истакао да Црна Гора наставља европским путем пуне стабилности, и да ће Влада која ће ускоро бити формирана, бити максимално посвећена остварењу стратешких спољнополитичких циљева, као и економском развоју и реформама на унутрашњем плану.

Амбасадорка Тудик је захвалила на пријему и изразила задовољство због преузимања дужности амбасадора Француске у Црној Гори. Саопштила је да је Приступни протокол о чланству Црне Горе у НАТО усвојен на Савјету министара, чиме је процес ратификације у Француској прошао значајну фазу и да сада предстоји његово усвајање у Националној скупштини. Упутила је честитке поводом одржаних парламентарних избора који су протекли у мирној атмосфери, што је, како је нагласила, констатовала и Европска унија. Изразила је очекивање да ће убрзо доћи до конституисања Скупштине и формирања Владе, како би се наставила сарадња у свим областима од заједничког интереса. Истакла је и спремност за пружање конкретне помоћи Црној Гори у преговарачком процесу са ЕУ, као и заинтересованост за већу заступљеност француског језика у Црној Гори.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
  
Фотографије у већој резолуцији и видео снимак бољег квалитета можете преузети са ФТП сервера Владе ЦГ.
Параметри за приступ:

Линк: хттп://195.66.166.68/уплоад/УСЕР1
Корисничко име: ВладаЦГ
Лозинка: ВладаЦГ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?