Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Мило Ђукановић примио амбасадора Шведске Јана Лундина

Видео: Предсједник Владе Мило Ђукановић примио амбасадора Шведске Јана Лундина - кадрови
 
Služba za odnose s javnošću(Подгорица, 25. октобар 2016.) Предсједник Владе Мило Ђукановић примио је данас амбасадора Краљевине Шведске у Црној Гори Јана Лундина.

Премијер Ђукановић је пожелио успјех амбасадору Лундину на почетку његове мисије, и изразио спремност Владе за унапређење билатералних односа, у обостраном интересу. Оцијенио је да постоји простор за даље снажење политичког дијалога, културне и пословне сарадње, као и сарадње у области вањских односа. Захвалио је на подршци коју Шведска пружа Црној Гори и земљама региона у остваривању њихове европске перспективе. Нагласио је значај сарадње у области одбране и безбједности, као и интересовање за развој партнерства у области заштите и промоције мањинских права, и посебно у области образовања, гдје би трансфер шведског искуства и експертизе био од посебног значаја за Црну Гору.

Амбасадор Лундин је захвалио на пријему и изразио задовољство због прилике да представља Шведску у Црној Гори и допринесе даљем јачању укупне билатералне сарадње. Истакао је да његова земља наставља да подржава европски пут Црне Горе коју жели да види, заједно са свим другим земљама Западног Балкана које испуњавају потребне услове, као пуноправног члана Европске уније. Амбасадор је оцијенио да је видљив напредак који је Црна Гора остварила до сада у области правосуђа и унутрашњих реформи, уз очекивање да се такав тренд настави и у наредном периоду.

Размијењена су мишљења поводом недавно одржаних редовних парламентарних избора и актуелних дешавања у Црној Гори, и у том контексту значај сарадње са Србијом. Премијер је између осталог истакао да Црна Гора остаје стабилно на путу европских и евроатлантских интеграција и да се очекује брзо формирање Владе која ће бити посвећена реализацији спољнополитичких циљева – чланства у НАТО и ЕУ, као и даљем спровођењу реформи и динамизирању економског раста у циљу подизања квалитета живота свих грађана Црне Горе.
   
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Фотографије у већој резолуцији и видео снимак бољег квалитета можете преузети са ФТП сервера Владе ЦГ.
Параметри за приступ:

Линк: хттп://195.66.166.68/уплоад/УСЕР1
Корисничко име: ВладаЦГ
Лозинка: ВладаЦГ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?