Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Марковић разговарао са Дирком Лангеом

Služba za odnose s javnošćuПотпредсједник Владе Душко Марковић примио је данас шефа Одјељења за Црну Гору у Директорату Европске комисије за политику проширења Дирка Лангеа.

Лангеа су интересовали остварени резултати у области владавине права, а разговарало се и о капацитетима и оспособљености институција за спровођење изборног процеса у свијетлу управо одржаних парламентарних избора.

Марковић је констатовао напредак у раду институција за спровођење изборног процеса. „Основни задатак ових органа био је да створимо услове за слободне и демократске изборе, а моја оцјена је да постоји неопходни капацитет у тим институцијама“, истакао је потпредсједник.

Ланге се сложио да је спровођење изборних процедура било ефектније него до сада, те да извјештаји великог броја посматрача дају за право да се позитивно оцијени изборни процес.

Потпредсједник је казао да се очекује скоро формирање нове власти за коју постоји стабилна политичка већина. „Увјерен сам да ће и будућа Влада остваривати дефинисане стратешке циљеве на плану европске интеграције Црне Горе, а уложићемо потребне напоре да снажно наставимо са резултатима у области владавине права – која значи стабилност, слободу грађанина и предуслов за економски напредак земље“, саопштио је Марковић.

Разговорима је присуствовао и шеф Делегације Европске уније у Подгорици Аиво Орав.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
ЗА ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ, УНУТРАШЊУ И ВАЊСКУ ПОЛИТИКУ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?