Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана прва сједница 41. Владе Црне Горе

Прва сједница 41. Владе Црне Горе одржана је данас. Предсједавао је предсједник Душко Марковић. Конституисана су стална радна тијела, утврђени метод и начин рада и именовани носиоци функција у Генералном секретаријату Владе и Кабинету предсједника Владе.

На дужност генералног секретара Владе именована је Наташа Пешић, а на дужност замјеника генералног секретара Никола Дедеић.

Драгољуб Булатовић именован је на дужност шефа Кабинета предсједника Владе, Александар Ераковић на дужност главног политичког савјетника предсједника Владе, док су за савјетнике предсједника Владе именовани Жарко Штурановић, Нина Вујошевић и Мерима Баковић.

На челу Комисије за економску политику и финансијски систем биће Милутин Симовић, потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја, док је Зоран Пажин, потпредсједник Владе и министар правде, именован на дужност предсједника Комисије за политички систем, унутрашњу и вањску политику. Предсједник Комисије за кадровска и административна питања је Мевлудин Нухоџић.

Формирањем сталних радних тијела створени су процедурални услови за ефикасно припремање и доношење одлука на сједницама Владе, коју, како је наглашено у дискусији, на самом почетку рада очекује велики број обавеза, међу којима су приоритетно утврђивање Предлога закона о буџету за 2017. годину и испуњавање задатака дефинисаних Програмом приступања Црне Горе Европској унији.

Говорећи о припреми буџета премијер је указао на потребу смањења буџетских давања на консултантске услуге као и на свођење службених путовања на најмању могућу мјеру упозоривши да ће лично посебну пажњу обратити на расходну страну буџета.

Предсједник Владе Душко Марковић упознао је министре са процедурама и начином рада Владе и позвао их на ефикасан рад, као и на посебно одговоран однос према државним ресурсима рекавши да комфор у том смислу не може бити допуштен.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?