Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Ангела Меркел честитала Душку Марковићу избор за предсједника Владе

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је честитку канцеларке Савезне Републике Њемачке др Ангеле Меркел поводом ступања на дужност.

„Црна Гора је током претходних година постигла кључне етапе на путу ка евроатлантској заједници вриједности. Отварање бројних поглавља у процесу приступања Европској унији јасно то показује. Такође, позив за чланство у НАТО представља успјешан ток претходне Владе. Желим да Вас охрабрим да одлучно наставите тим путем“ – наводи се у честитки.

Канцеларка Меркел наводи да су пред Владом премијера Марковића велика очекивања истичући да су кључни јачање владавине права и сузбијање корупције и организованог криминала као и да је и даље важан конструктиван дијалог са опозицијом.

„У остваривању овог задатка, Њемачка ц́е Вам радо бити партнер“ – закључује се у честитки коју је њемачка савезна канцеларка Ангела Меркел упутила предсједнику Владе Црне Горе Душку Марковићу поводом ступања на дужност.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?