Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић у ПКЦГ: Плаћање пореза прва, а не посљедња дужност привреде

Предсједник Владе Душко Марковић разговарао је данас у Привредној комори Црне Горе са привредницима. Редовном годишњем састанку присуствовали су и ресорни потпредсједници и министри.

Премијер је рекао привредницима да ове састанке види као могућност за осврт на економска кретања и на урађено, али и као прилику да највиши представници извршне власти чују из прве руке, како Влада може допринијети побољшању укупног привредног амбијента у држави, али истовремено и саопшти домаћој бизнис заједници шта су Владина очекивања у партнерском односу са привредницима.

Снимак 1: хттпс://yоуту.бе/Згхл0ацм9wМ

 
Предсједник Владе је указао на то да поштовање закона представља значајан допринос бизнису.

Снимак 2: хттпс://yоуту.бе/СИХ0QР9пЦ3У

 
Премијер је прецизирао да ће Влада партенрство градити искључиво са уредним платишама пореза.

Говорећи о буџету за 2017. премијер је рекао да је став Владе да нема повећања пореских стопа како би била задржана атрактивност наше земље као инвестиционе дестинације и да критике на рачун појединих мјера немају реалну аргументацију већ су више плод манипулација него утемељеног промишљања о државној каси у 2017.години.

Предсједник Владе је позвао представнике домаће бизнис заједнице да комуницирају са Владом као што то чине странци јер Влада на једнак начин третира сваку пословну иницијативу без обзира на то да ли она долази из земље или иностранства.

Снимак 3: хттпс://yоуту.бе/мкQТРтмнх2к

 
Говорећи о политичком амбијенту који утиче на бизнис предсједник Владе Душко Марковоћ је рекао да је опозицији више пута упућен позив да се врати у парламент, да то понавља и овом приликом, али да се Влада пред којом су важни задаци неће исцрпљивати у слању порука ако оне не долазе на прави начин до оних који треба да их чују јер то постаје илузорно.

Премијер је поручио привредницима да ће Влада наставити да пажљиво сагледава проблеме из праксе са којима се суочава боизнис заједница као и да ће ускоро бити основан Савјет за конкурентност, од којег Влада очекује да додатно допринесе елиминисању препрека даљем унапређењу пословног амбијента и расту конкурентности наше земље.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Видео: Обраћање предсједника Владе Душка Марковића на састанку са привредницима у ПКЦГ

Текст говора предсједника Владе Душка Марковића на састанку са привредницима у ПКЦГ можете преузети овдје. 

Видео: Обраћање предсједника ПКЦГ Велимира Мијушковића

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?