Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић: Наредни избори у Црној Гори 2020. године

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједника Владе Душко Марковић је на годишњој конференцији за медије, која је одржана данас у Подгорици, поновио да је владајућа већина спремна на дијалог са опозицијом, али без уцјена, нагласивши да ће наредни избори у Црној Гори бити 2020. године.

„Изборе је обиљежила рекордна излазност од преко 73 одсто, која је заправо била јасна порука да грађани имају повјерење у изборе, и да желе да своју вољу претворе у подршку оној политици којој највише вјерују.“

„Управо та рекордна излазност потврда је повјерења грађана у изборни процес и јасна порука политичким партијама да њихови бирачи желе да их виде у скупштинским клупама, а не на улици или било гдје друго ван Парламента. Као владајућа већина, упорно смо слали поруке опозиционим посланицима да смо спремни на дијалог и да желимо да их видимо у Скупштини Црне Горе, гдје је једино мјесто за разговор политичких субјеката. Али, желим и то јасно да саопштим: не никако као резултат уцјене – вратиће се у Парламент под условом да распишемо ванредне изборе! Наредни избори у Црној Гори биће 2020.године“, поручио је предсједник Марковић.

Осврћући се на први мјесец рада 41. Владе Црне Горе, премијер је истакао:

„Вјерујем ипак да се и у овом кратком периоду укупна јавност увјерила да смо веома посвећени ономе што сам најавио и у свом експозеу 28.новембра. Дакле, да ће ова Влада промовисати дијалог и трагање за компромисом, као начин превазилажења унутрашњих подјела у црногорском друштву, и то дијалог на свим релевантним адресама, почев од Универзитета и Академије наука и умјетности Црне Горе, па до Привредне коморе и синдикалних удружења.“

Имајући у виду да се Влада на самом почетку мандата суочила и са неопходношћу доношења Плана консолидације јавних финансија, како би на вријеме био усвојен реалан и одржив Буџет за 2017.годину, предсједник Марковић је увјерен да је Влада пронашла најмање болна рјешења по животни стандард највећег броја запослених и пензионера, не дирајући у њихова примања, рационализујући јавну потрошњу и задржавајући развојну компоненту и у наредној години.

„То све нас у Влади додатно обавезује да будемо истрајни и принципијелни у мјерама штедње и рационализације и да управо нашим примјером на том плану увјеравамо грађане да на том курсу нема ни повлашћених, ни поштеђених. А све то је предуслов да стабилизујемо јавне финансије и кренемо ка кључном циљу ове Владе – унапређењу животног стандарда сваког грађанина и сваке породице“, казао је премијер.

Одговарајући на питања новинара, предсједник Владе је, поред осталог, нагласио: „У 2017. крећемо са оштрим обрачуном против фирми које не плаћају порез. Или ће платити или ће нестати из економске сфере.“

Фотографије: Предсједник Владе Душко Марковић одржао годишњу конференцију за медије

      
Текст обраћања предсједника Владе Душка Марковића 
на годишњој конференцији за медије можете преузети овдје.

    
     
    
 
     
 
     
        







СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?