Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Тендерске комисије за приватизацију

На сједници Тендерске комисије за приватизацију која је одржана данас, у присуству представника понуђача, извршено је отварање једине понуде која је достављена на јавном тендеру ради приватизације путем продаје 51% капитала акционарског друштва „Монтецарго“ Подгорица и за додјелу права на упис нових акција путем докапитализације и на куповину преосталих акција у власништву Државе Црне Горе и државних институција у складу са условима тендера, достављене од стране ОТ Логистицс С.А. из Пољске. Према обавезујућој понуди, понуђена укупна цијена за 51% акција у Друштву износи 2.500.000 еура.

Такође, компанија је понудила реализацију инвестиционог програма који укључује набавку 2 вишесистемске локомотиве Сименс Вецтрон, локомотива и припадајућих ИТ рјешења у укупном износу од 2.550.000 еура.

Бизнис планом је предвиђено значајно јачање позиције компаније у сектору међународног превоза и логистике кроз постизање лидерске позиције на коридору Балтик – Јадран повећањем тржишног учешћа до 50% на тржишту претовара пољоприредних терета у поморским лукама као и дуплирањем превоза терета Монтецарга.

Понуђач је у понуди преузео обавезу поштовања Општег, Гранског и Колективног уговора у периоду од најмање 3 године.

Компанија ОТ Логистицс је једина доставила понуду и на тендеру за продају 30% акција „Лука Бар“ АД Бар. 

Комисија ће, у сарадњи са изабраним Савјетником и у складу са дефинисаном процедуром, у првој фази евалуације понуде, извршити оцјену формалне исправности, квалификованости понуђача и испуњености захтијеваних услова утврђених у јавном позиву и тендерским правилима.

САВЈЕТ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЈУ И КАПИТАЛНЕ ПРОЈЕКТЕ
Тендерска комисија за приватизацију
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?