Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе и министар правде Зоран Пажин говорио на отварању Школе демократског руковођења

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
 

Видео: Излагање потпредсједника Владе Зорана Пажина на отварању Школе демократског руковођења

Потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику и министар правде Зоран Пажин говорио је данас на отварању XВ генерације Школе демократског руковођења.

Истинска демократија уз владавину права и корпус људских слобода и права, образац је нашег заједничког европског идентитета, истакао је потпредсједник Пажин.

Поздрављајући полазнике XВ генерације, потпредсједник Пажин је рекао да је увјерен да ће свако од њих понаособ дати свој пуни допринос култури толеранције и култури дијалога, који је у Црној Гори претходних дана срозан на ниво који је неприхваљив у демократском друштву.

Насилничко понашање, бахатост, вријеђање на националној или вјерској основи, изазивање националне или вјерске мржње, нетрпељивости или раздора, нијесу допринос демократији и нијесу слобода изражавања, већ злоупотреба исте, закључио је потпредсједник Пажин и апеловао на све полазнике ове Школе, све протагонисте друштвене сцене, све учеснике у политичком и уопште јавном животу да дају свој допринос очувању правних и политичких вриједности нашег друштва, које су не само услов, него предуслов демократије.

Школа демократског руковођења је пројекат за додатно образовање лидера свих сектора друштва за активно учешће у јавном животу, уз поштовање вриједности демократије, толеранције, људских права и аргуменованог дијалога. Чланица је Европске асоцијације школа политичких студија које фунционишу под окриљем Савјета Европе.

Полазници XВ генерације Школе су посланици црногорског Парламента, високи политички функционери парламентарних партија, уредници и новинари црногорских медија и представници извршне власти.

Поред потпредсједника Пажина, Школу су отворили шеф делегације ЕУ у Црној Гори Аиво Орав и директор Школе демократског руковођења Борис Раонић.

Кабинет потпредсједника Владе за политички систем,
унутрашњу и вањску политику

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?