Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Минхен: Стате Департмент подржава чланство ЦГ у НАТО-у

 

Služba za odnose s javnošćuСједњене Америчке Државе ће наставити да развијају своје стратешко партнерство са Црном Гором, а када је ријеч о евроатлантским интеграцијама Црне Горе Стате Департмент снажно подржава чланство Црне Горе у НАТО-у – казао је помоћник државног секретара САД за Европу и Евроазију Џон Хеферн данас у Минхену на састанку са предсједником Владе Црне Горе Душком Марковићем.

Хеферн је истакао да ће Стате Департмент наставити интензивно да ради како би Сенат у што краћем року ратификовао Протокол о приступању Црне Горе НАТО-у. Додао је да снажно подржава политику отворених врата НАТО-а и да свака држава има право да сама тражи чланство у некој организацији, без уплитања трећих страна.

Предсједник Марковић се захвалио на снажној и континуираној подршци коју Сједињене Америчке Државе пружају Црној Гори на путу ка ЕУ и НАТО-у и истакао да однос двију држава није само партнерски и пријатељски, вец стратешки.

Премијер је информисао саговорника о напретку у свеобухватним реформама које Црна Гора спроводи и посебно истакао значај и посвећеност јачању владавине права. Заједнички је констатовано да је напредак у овој области важан за бољи зивот грађана и добар бизнис амбијент без којег нема валоризације ресурса и отварања нових радних мјеста.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ВИДЕО_ Састанак Марковић – Хеферн: хттпс://yоуту.бе/ф-к7ББсб04г

ВИДЕО: Изјава Џона Хеферна након састанка: хттпс://yоуту.бе/ИИк7Ц05Г4РЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?