Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић примио британског министра за Европу и Америку: Црна Гора важан фактор мира и стабилности у региону

Објављено: 22.02.2017. 23:00 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
   
 
Политика проширења и јасна европска и евроатлантска перспектива за државе Западног Балкана дају снажан импулс миру и стабилности у региону, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и државног министра Уједињеног краљевства Велике Британије и Сјеверне Ирске за Европу и Америку Алана Данкана.

Чињеница да напуштају ЕУ, како је појаснио Данкан, не значи да УК напушта Европу те да остаје посвећана питањима безбједности и јачању билатералних односа са Црном Гором и другим државама региона. 

Заједнички афирмишући потребу што скоријег завршетка процеса ратификације Протокола о приступању Црне Горе НАТО-у, Данкан је навео да УК подржава европске и евроатлантске интеграције наше државе. На састанку је оцијењено да је Црна Гора важан фактор мира и стабилности у региону. 

На констатацију премијера Марковића да је Црна Гора, уз помоћ партнера укључујући и УК, напредовала на плану јачања владавине права, снажења институција и борбе против организованог криминала, министар Данкан је захвалио на заједничком раду у борби против шверца цигарета. 

Сарадња Црне Горе и УК у области реформе јавне управе и образовања је за нашу државу, како је оцијенио предсједник Марковић, од изузетног значаја. УК је спремна да Црној Гори помогне и у борби против сајбер напада, а саговорници су се сагласили да постоји простор за бољу економску сарадњу у сектору туризма али и области енергетике, пољопривреде, инфраструктуре. 

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?