Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Изјава министра рада и социјалног старања Кемала Пуришића након састанка са представницама корисница накнада за троје и више дјеце

Фотографије: Састанак представника Владе са Координационим одбором корисница накнада за троје и више дјеце (24.9 МБ)

Видео: Изјава министра рада и социјалног старања Кемала Пуришића

Služba za odnose s javnošćuИзјава министра рада и социјалног старања Кемала Пуришића након састанка са представницама корисница накнада за троје и више дјеце:

Данас смо у име Владе Црне Горе, потпредсједник Владе Милутин Симовић, министар финансија Дарко Радуновић и ја имали дуг, коректан и јако користан разговор са представницама корисница накнада за троје и више дјеце из 9 црногорских општина.

Разговор је по нашем мишљењу допринио бољем међусобном разумијевању укупне ситуације по овом питању и без сумње потврдио да је дијалог најбољи пут за тражење одрживих рјешења.

Представницама корисница накнада смо појаснили разлоге због којих је Влада Парламенту предложила умањење ових накнада, како би се обезбиједила одрживост јавних финансија и поред осталог обезбиједила редовност у исплати пензија, зарада и социјалних давања, укључујући накнаде самим корисницама.

Сложили смо се да ни ми ни оне нијесмо допринијели настајању овог проблема али и констатовали да је проблем ту и да се мора рјешавати.

Због тога смо предложили да заједнички тражимо одговарајућа рјешења.

Конкретно, понудили смо да један представник одбора који представља кориснице накнада узме учешће у радној групи која је ових дана започела рад на измјени Закона о социјалној и дјечјој заштити.

У Влади смо препознали потребу да се реформише политика социјалних давања у правцу праведније социјалне политике а за неке кориснике и издашније политике социјалних давања.

Такође, сложили смо се да посебну пажњу треба посветити рјешавању ситуације у којој су се нашле кориснице накнада које су напустиле радна мјеста.

Вјерујемо да је данашњи састанак доказ да се у дијалогу треба тражити социјално одговорно и одрживо рјешење за овај проблем и влада ће у том правцу бити отворена за сарадњу са представницама корисница накнада.

Yоутубе - састанак: хттпс://yоуту.бе/yк6YС-YВWи4

 
Yоутубе - Изјава министра Пуришића: хттпс://yоуту.бе/Q-wКxаyбнwг
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?