Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Отворен Сајам туризма у Београду и потписан Меморандум о сарадњи у области туризма између Црне Горе и Србије

Služba za odnose s javnošćuМинистар одрживог развоја и туризма у Влади Црне Горе Павле Радуловић учествовао је данас је у Београду на отварању 39. Сајама туризма на коме је Црна Гора земља партнер. Присутнима су се обратили министар Радуловић и министар трговине, телекомуникација и туризма и потпредсједник Владе Србије Расим Љајић, док је Сајам свечано отворио премијер Србије Александар Вучић.

Министар Радуловић је истакао задовољство сарадњом са Србијом у области туризма и чињеницом да је први пут у новијој историји Црна Гора земља партнер на Сајму туризма. Он је напоменуо да повезивањем понуда регион има велику шансу да освоји нова, далека тржишта и повећа број туриста и годишње приходе од туризма. 

Министар Љајић је истакао задовољство порастом сектора туризма у Србији у последњих неколико година, као и све бољом регионалном сарадњом, у циљу привлачења туриста са нових тржишта. 

Премијер Вучић је нагласио да само конкретном сарадњом регион може рачунати на повећање посјећености и препознатљивост у региону. 

Црна Гора се на Сајму представља под слоганом „Црна Гора – увијек другачија“, а на штанду се налазе Национална туристичка организација Црне Горе, локалне туристичке агенције, представници хотела и туристичких агенција. 

Током првог дана Сајма, министри Радуловић и Љајић потписали су нови Меморандум о сарадњи у области туризма између Црне Горе и Србије. 

Уважавајући значај који регионална сарадња има, првенствено у смислу унапређења односа на билатералној основи усмјерених ка реализацији циљева који су заједнички за развој региона, Црна Гора и Србија потписивањем Меморандума настоје да у још већој мјери афирмишу приступ којим се кроз регионални концепт сарадње обезбјеђује имплементација развојних циљева на националном нивоу, доприносећи на тај начин просперитету и региона.
 
Полазећи од тако утврђеног начина заједничког дјеловања, Меморандум ствара предуслове за остварење синергије разноликости туристичких производа Црне Горе и Србије, односно за иницирање програмских активности и пројеката чија ће реализација омогућити повезивање не само институција које се баве туризмом, већ и оних чија је дјелатност на индиректан начин повезана с туризмом, чиме се ствара шира база за интензивнији друштвено-економски развој. 

У том смислу, Влада Црне Горе у потпуности даје подршку развојним идејама које се односе на сарадњу са Републиком Србијом, прије свега због чињенице да само заједничким напорима дајемо допринос напретку региона као цјелине. 

Министарство одрживог развоја и туризма / Служба за односе с јавношћу
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?