Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана вјежба кризног комуницирања Владе Црне Горе

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Фотографије: Одржана вјежба кризног комуницирања Владе Црне Горе (71.8 МБ) 

Видео: Одржана вјежба кризног комуницирања Владе Црне Горе - кадрови

Тим за припрему Предлога плана кризног комуницирања Владе Црне Горе одржао је данас у Министарству одбране вјежбу симулације кризног комуницирања уз подршку експерата из Уједињеног Краљевства.

У вјежби су учествовали државни секретар у Министаратву одбране Слободан Филиповић и представници Службе за односе с јавношћу Владе Црне Горе, Министарства одбране, Министарства унутрашњих послова и Управе полиције, Министарства јавне управе, Министарства здравља, Министарства саобраћаја и поморства и Министарства пољопривреде и руралног развоја.

Циљ вјежбе је предузимање координираних активности органа државне управе за правовремено и цјеловито информисање јавности и спрјечавање ширења дезинформација у случају кризног догађаја.

У данас симулираној ситуацији – низу цyбер напада на информатичку инфраструктуру укључујући и такво угрожавање информационих система појединих привредних субјеката који би могли представљати опасност по животе и имовину већег броја грађана – Тим за кризно комуницирање увјежбаван је за реаговање у оваквим кризним догађајима као и у практичној припреми за израду Предлога плана кризног комуницирања Владе Црне Горе.

Влада Црне Горе образовала је на 15. сједници одржаној 2. марта 2017. године Тим за припрему Предлога плана кризног комуницирања у циљу предузимања координираних активности органа државне управе за правовремено и цјеловито информисање јавности и спрјечавање ширења дезинформација у случају кризног догађаја.

Вјежба је припремљена и реализована уз помоћ Амбасаде Уједињеног Краљевства у Црној Гори и амбасадора Иана Витинга (Wиттинг) који су за ове потребе ангажовали тим компаније Оакас на челу са пензионисаним бригадиром Ричардом Халденбијем (Рицхард Халденбy). У стручном тиму Оакаса су и експрет за међународну безбједност Томас Овен (Тхомас Оwен) као и стручњаци из области стратешких комуникација и медија пензионисани потпуковник Марк Венхам (Wенхам) и бивши савјетник за медије у Влади УК Џими Лич (Јиммy Леацх).

У вјежби кризног комуницирања учествовали су новинари ТВ ЦГ, Радија ЦГ, Радија Антена М, НД Вијести и Дневних новина којима се овом приликом захваљујемо на пруженом доприносу успјешно изведеној вјежби.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?