Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Тендерске комисије за приватизацију

Објављено: 24.03.2017. 22:22 Аутор: ТЕНДЕРСКА КОМИСИЈА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЈУ
Груба је неистина саопштена у листу Дан да се „Арапима поклања удио у Дуванском“ Тај се закључак чак не може извести ни из самог текста испод наслова. Ради објективног информисања јавности, још једном наглашавамо да је Уговором о докапитализацији са БМЈ из УАЕ, који је на снази, предвиђено је да се на основу обима инвестиције, коју утврђује међународни независни ревизор, утврди улог БМЈ у Новом дуванском комбинату. Удио Државе ће бити дио постојеће опреме која ће се пренијети на нову локацију, гдје се гради нова фабрика дувана. Удио Главног града ће се утврдити на основу уступљеног земљишта и /или комуналија, према важећим цијенама на тој локацији. Тако ће се формирати власничка структура Новог дуванског комбината.

БМЈ касни са изградњом фабрике због измијењеног пројекта градње и потребе добијања нове дозволе за градњу. Међутим, фабрика се интензивно гради, завршена је метална конструкција, обложени су зидови, ставља се кровни покривач, наручене су машине, па очекујемо да ће ускоро све бити завршено. Преостали дио опреме на старој локацији, као и неки пословни простори у Србији, су власништво Државе и биће предмет продаје у наредном периоду.

ТЕНДЕРСКА КОМИСИЈА ЗА ПРИВАТИЗАЦИЈУ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?