Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић примио делегацију кинеске компаније ЦЦЕЦЦ

Služba za odnose s javnošću
     
Предсједник Владе Душко Марковић примио је данас делегацију кинеске компаније ЦЦЕЦЦ (Цхина Цивил Енгинееринг Цонструцтион Цорпоратион) која је обављала радове на реконструкцији дијела пруге Бар-Београд на дионици Колашин- Кос.

Предсједник Марковић је, захваљујући се извршном директору ЦЦЕЦЦ Зхао Диондонгу и његовим сарадницима на квалитетно и у року урађеном послу на ремонту горњег строја пруге у дужини од 9,7 км, најавио да ће активности на реконструкцији пруге у дијелу кроз Црну Гору ускоро бити настављени. За ту сврху, из европских фондова је обезбијеђено 20 милиона еура кредитне подршке, као и 20 милиона еура гранта захваљујући гаранцијама Европске комисије, што ствара услове за динамичан наставак радова на реконструкцији пруге.

Представници кинеске компаније, која је специјализована за извођење радова на жељезничким пругама и послује у 76 држава, исказали су заинтересованост за учешће на тендеру за добијање будућих послова на реконструкцији пруге. Такође, истакли су и спремност да са Министарством саобраћаја размотре и друге могућности инвестирања у пројекте из ове области, потенцирајући значајне потенцијале Луке Бар, као и да стручном и експертском сарадњом помогну у унапрјеђењу рада Жељезничке инфраструктуре Црне Горе.

Предсједник Марковић је оцијенио да свеукупна сарадња Црне Горе и Кине иде узлазном путањом и да присуство значајног броја кинеских компанија у нашој земљи томе даје важан допринос.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?