Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Кемал Пуришић: Влада ће, иако више нема протеста, пронаћи рјешење за кориснице накнада за троје и више дјеце

Министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић изјавио је данас да упркос чињеници да је дио корисница накнада за мајке са троје и више дјеце прекинуо протест Влада ради на цјеловитом и правичном рјешењу проблема који је настао изгласавањем неодрживог закона.

„Желим у име Владе Црне Горе и Министарства рада и социјалног старања да изразим задовољство што кориснице накнада више не протестују, нарочито што радикално не протестују на улицама Подгорице и желим да изразим захвалност свим корисницама накнада које се нијесу придружиле политичком окупљању како би се уз медијску потпору неких опозиционих медија створио страховити притисак на Владу да направи уступке а везано за одлуку о умањењу накнада коју је Влада донијела у склопу санационих мјера за буџетску потрошњу у текућој години“ – рекао је министар Пуришић.

Министар је рекао да су накнаде, какве не постоје нигдје у свијету уведене одлуком Скупштине и да су створиле трошак од око 60 милиона у 2016. години што је износ који надмашује сва социјална давања. Додао је да упркос свему томе Влада ради на цјеловитом и правичном рјешењу и да очекује да ускоро међуресорска радна група ускоро са предложеним рјешењем изађе пред Владу и црногорску јавност.

„За Владу су прихватљива само она рјешења која нијесу плод притисака, поготово политички мотивисаних притисака, већ рјешења која су одржива и праведна, која неће угрозити јавне финансије посебно потребу да Влада уредно финансира пензије и остала соцјална давања“ – закључио је министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић у изјави за јавност.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Yоутубе линк: хттпс://yоуту.бе/Јq9ЈXхУвфФА

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?