Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Марковић-Аселборн: Јачати сарадњу у области туризма, енергетике и банкарства

Објављено: 30.03.2017. 19:53 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
Одличну билатералну сарадњу Црне Горе и Луксембурга на политичком нивоу треба додатно оплеменити јачањем економске сарадње посебно у областима туризма, енергетике и банкарства, казао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић на састанку са министром вањских и европских послова Великог Војводства Луксембурга Жаном Аселборном који борави у званичној посјети Подгорици.

Премијер је навео да постоје бројни потенцијали и шансе за страна улагања, те додао да је Црна Гора заинтересована за отварање директне авио линије са Луксембургом, која би била значајна како за потенцијалне инвеститоре тако и за црногорске грађане који тамо живе.

Констатујући да Црна Гора може бити поносна на досадашња постигнућа, Аселборн је казао да ће Луксембург наставити да подржава нашу државу у интеграционим процесима. Заједнички је констатована важност европске перспективе за регион Западног Балкана јер је то прије свега питање стабилности и безбједности у региону.

Предсједник Марковић је информисао саговорника о напретку у процесу европских интеграција те навео очекивање да Црна Гора до краја маја постане пуноправна чланица НАТО-а. Казао је да чланство у Алијанси за нашу државу значи изазов, због жеље да доприносимо глобалном миру и стабилности, као и прилику за бржу и квалитетнију валоризацију потенцијала.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?