Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Владе Душко Марковић у ПортоНовом: Ово је инвеститор каквог смо жељели

 
Предсједник Владе Душко Марковић оцијенио је данас приликом посјете градилишту туристичког комплекса Портонови да ће послови бити завршени у задатом року и да ће Црна Гора добити ризорт по којем ће бити препозната на свјетској туристичкој мапи.

„Ово ће бити пројекат који ће бити подстицајан за развој нове Црне Горе. Он неће подстицати само наше потенцијале у грађењу и инвестирању него у промишљању и креирању и у одговорности како да управљамо својим ресурсима“ – рекао је предсједник Владе новинарима након обиласка градилишта.

Премјер се захвалио домаћину на позиву да посјети градилиште и рекао да је ријеч о озбиљном и одговорном инвеститору.

„Ово је инвеститор којег смо жељелли, који поштује Црну Гору, који поштује уговорне обавезе, који има веома добру отворену сарадњу са Владом и са грађанима овог простора. Друштвена одговорнот ове компаније може бити примјер за многе друге који долазе у Црну Гору“, рекао је премијер.

Говорећи о конкретном пројекту и ономе што је видио током посјете предсједник Владе је рекао да видимо да насеље ниче, да је марина скоро спремна за коначни завршетак.

„Данас смо ту да заједно дефинишемо сљедеће кораке како бисмо се ускоро сви заједно у Црној Гори радовали једном оваквом туристичком ризорту који ће не само оплеменити Црну Гору него ће је учинити трајно другачијом од онога што она јесте“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић на градилишту ризорта ПортоНови.

На том највећем туристичком градилишту у Европи запослено је готово 700 радника.

Азербејџанска компанија Азмонт Инвестментс гради хотелско-стамбени комплекс са марином. Највећи хотел водиће престижни оператер „Оне анд Онлy“.

Градилиште се налази на простору некадашње касарне „Оријенски батаљон“ у Кумбору. Влада Црне Горе закључила је 10. јула 2012. године са Државном нафтном компанијом Републике Азербејџан, Азмонт Инвестментс Уговор о дугорочном закупу локације касарне који је подразумијевао укупно улагање од нешто више од 258 милиона еура (258.077.000 €).

До краја прошле године у пројекат је, према подацима инвеститора, уложено 210.312.837 €. Азмонт је након закључења уговора са хотелским оператером „Оне анд Онлy“ најавио инвестиције вриједне 650 милиона еура.

У пратњи предсједника Владе су министри одрживог развоја и туризма Павле Радуловић, финансија Дарко Радуновић, саобраћаја и поморства Осман Нурковић и унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић као и директори Управе царина Владан Јоковић и „Морског добра“ Предраг Јелушић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
  
  
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?