Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана конференција за медије након 22. сједнице Владе Црне Горе

Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић рекао је на конференцији за медије одржаној након 22. сједнице Владе да је информисао Владу о припреми новог закона о планирању и изградњи.

„У наредних неколико дана ће бити утврђен нацрт закона и понуђен на јавну расправу“ – рекао је министар додајући да је закон већ једном био на јавној расправи, али да је због огромног броја сугестија значајно измијењен и да је зато најприје тестиран са стручном јавношћу.

Министар је рекао да је задовољан одзивом на стручни дио јавне расправе који је одржан јуче.

„Размијенили смо мишљења на многе теме. Мислим да је сада много јасније свим актерима о чему се ту заправо ради, да им је концепт јаснији. Нијесам чуо ни једну сувислу примједбу на концепт. Јесам на техничке детаље који ће свакако бити усаглашавани, али концепт као такав није апсолутно нико успио да оспори“ – рекао је министар Радуловић.

Služba za odnose s javnošćuДиректор Директората за државни трезор Драган Дармановић саопштио је на конференцији за новинаре одржаној након сједнице Владе да је Влада усвојила Информацију о рефинансирању дуга Јавног предузећа „Регионални водовод Црногорско приморје“ по основу кредита Абу Дхаби Фонда тако што би био закључен повољнији аранжман.

„Регионални водовод је предложио да се закључи нови кредит у еурима, којим би отплатио постојећи кредит и тиме смањио своје ризике и изложеност, као и додатне трошкове у регулисању обавеза уколико дође до поновне промјене курса на међународном тржишту“ – рекао је Драган Дармановић.

 


Линк на конференцију за медије: хттпс://yоуту.бе/вXО1WСск4ЈИ



СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?