Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Принц Никола Петровић Његош одликован Легијом части. Потпредсједник Пажин: То је признање и за ЦГ

Služba za odnose s javnošćuЦрногорски принц Никола Петровић Његош одликован је данас у Паризу највишим одликовањем Француске Републике – Националним орденом Легије части.

Одликовање је принцу Николи уручила директорка за континенталну Европу Министарства вањских послова Француске Флоранс Манжен (Флоренце Мангин).

Церемонији свечаног уручења у Министарству вањских послова Француске присуствовао је, на позив принца Николе, потпредсједник Владе за политички сиситем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин.

Флоранс Манжен је рекла, уручујучи одликовање, да је принц Никола поред бављења архитектуром радио континуирано на јачању француско-црногорских веза, дајући том односу, поред већ постојеће историјске везе, и савремену димензију. „Његов допринос се нарочито огледа у мултипликовању културних размјена између двије државе, поготово оснивањем Бијенала савремене умјетности на Цетињу“ – рекла је Флоранс Манжен.

Потпредсједник Пажин је честитао принцу Николи на изузетно знајачном признању истичући да је то уједно признање и за Црну Гору.

„Сама симболика назива одликовања је важна јер част је једна вриједност која не би требало да буде само историјска него је то вриједност која и данас треба да буде актуелна и вриједност која треба да буде интерактивно ткиво које повезује све народе у Црној Гори“ - рекао је потпредсједник Владе Зоран Пажин. Додао је да је увјерен да ће у будућем периоду част бити једна од најважнијих вриједности у Црној Гори као што је кроз историју била.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Видео: Изјава потпредсједника Владе и министра правде Зорана Пажина

Видео: Изјава принца Николе Петровића Његоша

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?