Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана конференција за медије након 3. сједнице Савјета за приватизацију и капиталне пројекте

Потпредсједник Владе Милутин Симовић и министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић одржали су данас, 24. априла 2017. године, конференцију за медије након сједнице Савјета за приватизацију и капиталне пројекте, на којој су објаснили зашто је Савјет задужио Тендерску комисију да прогласи неуспјелим јавни тендер за приватизацију „Луке Бар“ А.Д, Бар путем продаје 30 одсто акција у Друштву, у власништву Државе Црне Горе.

„Савјет за приватизацију и капиталне пројекте је, разматрајући Извјештај Тендерске комисије..., констатовао да предложени модел приватизације није у интересу Црне Горе јер се њиме не остварују основни циљеви приватизације“, изјавио је министар Нурковић.

Говорећи о значају одлуке, потпредсједник Симовић је нагласио да она не значи „не“ приватизацији, такође, не значи ни сагласје са онима који су тјерали инвеститоре и опструирали развој.

„Ова одлука значи чврсто опредјељење Владе Црне Горе да Лука Бар постане једно од транспортних чворишта, да створимо претпоставке за важну транспортну руту, не само за балкански регион, већ и шире за цијели регион југоисточне и централне Европе, а зашто не казати и шире. Ова данашња одлука значи чврсту опредјелјеност да повећамо конкурентност наше Луке и да створимо претпоставке не само да задржимо постојећи број запослених у Луци Бар, него да створимо предуслове и за отварање нових радних мјеста“, нагласио је потпредсједник Симовић.


Линк на данашњу конференцију за медије: хттпс://yоуту.бе/Ео7рДБ3пw6Y

                        
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?