Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић у Петњици: Пуна подршка Владе даљем развоју општине

Објављено: 05.05.2017. 19:59 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   

Предсједник Владе Душко Марковић започео је посјету Петњици састанком са руководством Општине. Први човјек општине Самир Аговић дочекао је премијера у новој згради општине која се данас свечано отвара.

Изразивши задовољство чињеницом да је у посјети Петњици, премијер је рекао да подржава планове Петњичана да крену да остварују визију развоја која ће цио Бихорски крај и сјевер учинити атрактивним.

"Вјерујем да ова општина посебно има те могућности прије свега због мотивације грађана Петњице коју и ја овдје сада осјећам", рекао је предсједник Владе.

Премијер је упознао саговорнике са основним смјерницама државне политике прије свега успјешним евроатлантским и европским интеграцијама оцијењујући да остварени напредак на том плану чини Црну Гору атрактивнијм за инвестиције.

Говорећи о приоритетима, предсједник Владе је истакао потребу безбједносне и економске стабилности као предусловима остварења развојних циљева. Премијер је упознао саговорнке са успјешним развојним пројектима чија реализација је у току попут аутопута, туристичких ресурса и истакао да практично свакодневно свједочи расту интерсовања инвеститора.

Премијер је навео да повећано интересовање инвеститора треба искористити и за Петњицу, али да је важно са лица мјеста добити инпуте и показати интересовање. Приоритет у Петњици, сматра он, треба да буде даље унапрјеђење саобраћајне и свеукупне инфраструктуре као основе за развој.

Изразивши захвалност Влади и предсједнику Владе Душку Марковићу лично на подршци у формирању општине Петњица и на њеној одрживости, Аговић је потцртао подршку Петњичана државној политици и упознао предсједника Владе са ситуацијом, изазовима и развојним плановима.

Посебно је том приликом истакао развојне пројекте међу којима и оне који подразумијевају прекограничну сарадњу. Аговић је указао на потребу Петњичана за даљим унапређењем здравствене заштите односно увођењем службе за хитну медицинску помоћ у овој општини као и за отварањем дјечијег вртића и градњом локалног водовода.

Предсједник општине Петњица је изразио задовољство квалитетном сарадњом са Владом у више области и изразио очекивање да помоћ извршне власти неће изостати у пројектима туристичке валоризације локалних ресурса.

Предсједник Марковић је изразио разумијевање за изазове са којима се суочавају нове општине и истакао потпуну спремност Владе и њега лично да помогне даљем унапрјеђењу квалитета живота.

„У мени имате човјека који вас подржава и који жели да нове општине на сјеверу добију све механизме да могу да валоризују своје ресурсе и унаприједе живот грађана“.

Предсједник Владе наставља боравак у Петњици гостовањем на локалној радио станици и обиласком два успјешна привредна субјекта - „Треф И“ Врбица као и фабрику кошуља „Ла Виста“.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?