Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић: Влада ће обезбиједити све услове за бољи развој бихорског краја

Објављено: 05.05.2017. 22:22 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                                                                   
Нова зграда општине у Петњици треба да подстиче администрацију и менаџмент да креирају нове иницијативе, како би оне биле претворене у пројекте који ће доприносити напретку бихорског краја и квалитету живота грађана, казао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић на свечаном отварању зграде чија је вриједност 1,6 милиона еура, а за коју је средства обезбиједила Влада.

Премијер је навео и да ће нова зграда општине обезбиједити боље и квалитетније услове за рад администрације, али и да је важна порука грађанима овог краја – да ће Влада урадити све да нова општина добије све садржаје који јој припадају.

Констатујући да је Црна Гора донијела све крупне политичке и стратешке одлуке за њен развој, предсједник Марковић је навео да је остварен велики успјех јер је од обнављања независности до данас обезбијеђено пуноправно чланство у НАТО, а наша држава је лидер у европским интеграцијама у региону.

Он је оцијенио да ће 25. маја у Бриселу, Црна Гора бити присутна као нова чланица НАТО-а, што је историјски тренутак за државу али и сваког грађанина.

Предсједник Марковић је рекао да жели да се промијени стање на сјеверу како бисмо га учинили бољим мјестом за живот - ресурси и потенцијали сјевера у туризму, пољопривреди и енергетици да буду нови замајац развоја државе.

Истакао је одлучност Владе да обезбиједи услове да реномирани свјетски инвеститори улажу на сјевер, како би туристичке ризорте какви су на југу имали и на сјеверу Црне Горе. Да би се то догодило, појаснио је предсједник Марковић, неопходно је побољшати инфраструктуру.

У том контексту је истакао важност изградње аутопута Бар – Бољаре, похвалио динамизирање радова на њему али и замјерио што још није почела реконструкција прве фазе пута од Берана до Петњице, за коју је обезбијеђено 1,9 милиона еура. Рекао је да ће урадити све да машине и друга механизација што прије буду на терену и почну са радовима. Додао је да је завршен пројекат за другу фазу овог пута и да изградњу очекује наредне године.

Предсједник је истакао да ће наредних недјеља у Петњићу доћи и министри из Владе како би заједно са грађанима тог краја договарали и дефинисали динамику реализације пројеката. 
 
 

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
 
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?