Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић: Потенцијал бихорског краја претворити у вриједност општине, грађана и државе

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću   
   
 
 
  
 

Предсједник Владе Душко Марковић је на крају данашње радне посјете Петњици, гдје је присуствовао свечаном отварању нове зграде Општине, обишао двије фабрике и изразио задовољство њиховим успјешним пословањем.

Сумирајући утиске посјете фабрикама „Треф" и „Ла Виста“ он је оцијенио: „Морамо наћи начин да се другачије односимо према вриједним предузетницима, према вриједним домаћинима и да то доприноси општем добру, и државе и овог краја и сваког појединца“.

Предсједник је изјавио да отварање нове зграде Општине значи и квалитетну, нову и садржајну поруку грађанима Петњице да ће Влада заједно са Општином урадити све да живот у том крају учини примамљивијим, квалитетнијим и љепшим.

„Петњица, као и читав сјевер имају услове за то и због тога смо капиталним буџетом за 2017. годину опредијелили милион и 900 хиљада еура за почетак и завршетак прве фазе пута Петњица - Беране. Такође смо урадили пројекат и биће расписан тендер за другу фазу тога пута, чија цијена ће, изгледа, ићи чак и до седам милиона еура“ , нагласиоио је премијер Марковић.

Говорећи о подршци Ваде изградњи комуналне инфраструктуре, Премијер је нагласио да су то предуслови да би привукли и домаће и стране инвеститоре и да би неспорни потенцијал бихорског краја претворили у вриједност и општине и грађана, а на тај начин и државе. 

„Сјевер је неисцрпан ресурс, неисцрпан потенцијал, у пољопривереди прије свега, затим у туризму, енергетици. ....Када су у питању одређени дрвопрерађивачки капацитети или прерађивачка индустрија заиста сам оптимиста и рекао сам да ће Влада, и ја лично и ресорни министри овдје бити толико времена колико је потребно, да ствари покренемо и овај крај учинимо развијенијим него што је данас“, истакао је Премијер.

„Одлазим одавде са увјерењем да ћу са својим сарадницима све ово брзо ставити на сто и да ћемо се брзо вратити у Петњицу и имати конкретне динамичке планове како да ствари рјешавамо и како да пратимо њихову имплементацију и на тај начин уочимо или региструјемо видљиве промјене на боље“, закључио је предсједник Марковић.
   
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
 
Линк на Yоутубе - изјава предсједника Владе: хттпс://yоуту.бе/ЕyмРд_QтХм4
  
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?