Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић честитао Дан Европе

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић упутио је, поводом Дана Европе, честитку предсједнику Европске комисије Жан-Клоду Јункеру.

„Поводом обиљежавања 9. маја – Дана Европе, у име Владе Црне Горе, и у своје име, упућујем Вам искрене честитке и најбоље жеље за даљи напредак на плану очувања темељних вриједности демократије, мира и слободе које су повезивале земље чланице Европске уније током протеклих 67 година.

Настојећи да будемо саставни дио европског мозаика и нових достигнућа Европске уније, Црна Гора је у протеклом периоду направила значајне искораке на свом интеграционом путу. Са 26 отворених поглавља, међу којима су два привремено затворена, континуираним радом на испуњавању обавеза из европске агенде и одговорним приступом политици проширења додатно смо утврдили позицију Црне Горе као промотера европског система вриједности на Западном Балкану, и шире.

У очекивању да кроз непосредан дијалог додатно оснажимо нашу будућу сарадњу и отворимо нова поглавља у нашим односима, молим Вас да примите изразе мог високог уважавања и срдачне поздраве“, наводи се у честитки.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?