Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић и Хојт Брајан Ји: Чланство Црне Горе у НАТО подстаћи ће стране инвестиције

Објављено: 12.05.2017. 20:52 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
Чланство Црне Горе у НАТО даће подстрек страним инвеститорима да додатно улажу у нашу државу, што је најбољи и најбржи начин за раст економије, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и замјеника помоћника државног секретара САД Хојта Брајана Јиа.

На састанку, одржаном на маргинама То Бе Сецуре Форума у Будви, поздрављено је предстојеће чланство Црне Горе у НАТО, а састанак премијера и државног секретара САД Рекса Тилерсона прошлог понедјељка у Вашингтону оцијењен изузетно значајним за даље унапређење стратешког партнерства Црне Горе и САД.

Саговорници су се сагласили да је изузетно значајно наставити напоре на консолидацији јавних финансија (смањењу јавног дуга и дефицита) и успостављању пуне функционалности политичког система.

Предсједник Марковић је поновио његову личну и спремност Владе за дијалог са опозицијом како би се нашло заједничко рјешење за превазилажење изазова, али додао да дијалог не значе уцјене и да се опозиција мора понашати државно одговорно, а не политички пристрасно.

Премијер је упознао саговорника да мјере фискалне консолидације дају резултате, да су приходи већи у односу на исти период прошле године, као и да је смањена потрошња. Истакао је да мјерама није угрожен бизнис амбијент и да га охрабрује повећање страних директних инвестиција са почетка године, као и најаве нових улагања до краја 2017. године.

Најаву предсједника Владе да ће Црна Гора до 2024. године обезбиједити 2 одсто БДП-за одбрану, Ји је оцијенио позитивном и потврдио наставак подршке САД Црној Гори на даљем путу реформи потребних за пуноправно чланство у ЕУ, што је наредни вањскополитички приоритет наше државе.

Предсједник се захвалио на досадашњој подршци САД и истакао да су успјеси Црне Горе, укључујући и интеграцију у НАТО, заједнички успјех двије државе, које партнерски и пријатељски сарађују на бројним питањима.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?