Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић на свечаности Уније послодаваца: Влада предано ради на стварању повољног пословног амбијента

Објављено: 13.05.2017. 00:15 Аутор: Служба за односе с јавношћу
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
  
   

Влада Црне Горе предано ради на стварању повољног пословног амбијента, а додатно је заинтересована, да заједно са Унијом послодаваца ради на даљем унапрјеђењу законодавног оквира који се тиче бизнис заједнице, казао је предсједник Владе Душко Марковић на свечаној сједници Скупштине Уније послодаваца Црне Горе.

На догађају, који је Унија организовала поводом 15 година од оснивања, предсједник је захвалио овој асоцијацији на свему што је урадила за црногорску економију и њен раст. Посебну захвалност, премијер је изразио, због изграђеног партнерског социјалног дијалога.

Предсједник је оцијенио да је неопходно јачање конкурентности, које не може бити ако се не посветимо структурним реформама. Осврнуо се и на резултате мјера фискалне консолидације и истакао да оне дају резултате – приходи су за прва четири мјесеца ове године већи за шест одсто у односу на исти период прошле године, док је у априлу било девет одсто више прихода него истог мјесеца 2016. године.

Осим преданог рада на стварању повољног пословног амбијента, предсједник је говорио и о бројним инфраструктурним пројектима на којима Влада ради а који су такође важни за лакше пословање привредника.

Он је додао и да предстоје бројни изазови, те да Влада са Унијом послодаваца жели да ради на побољшању законодавног оквира. Навео је да се заједно ради на Закону о раду за који очекује да буде усвојен на задовољство Владе, послодаваца и радника. Истакао је да се ради на измјенама Закона о јавним набавкама али и на Закону о привредним друштвима, Закона о уређењу и планирању, Закона о приватно-јавном партнерству...
   
   
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?