Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић са ККР-ом: Спремни за улагања у телекомуникациону инфраструктуру

Објављено: 15.05.2017. 22:01 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Колберг Кравис Робертс (ККР), водећа свјетска инвестициона компанија, спремна је да улаже у побољшање телекомуникационе инфраструктуре која ће обезбиједити бољи квалитет Интернета грађанима али и свима онима који бораве у нашој држави, казао је партнер у ККР-у и предсједник ККР Глобал Института генерал Дејвид Петреус на састанку са предсједником Владе Црне Горе Душком Марковићем.

ККР је власник Унитед групе која послује у шест држава региона, а у којој је суинвеститор Европска банка за обнову и развој. ККР је у Црној Гори присутан кроз пословање компаније Телемах Црна Гора, која је дио Унитед групе. 

Премијер је поздравио интересовање и намјере инвеститора, сагласивши се са оцјенама о значају широкопојасног приступа Интеренету за свакодневни живот и рад. Предсједник је истакао значај страних директних инвестиција за нашу државу, констатујући да од њиховог раста директно зависи раст БДП-а. 

Предсједник је навео да ће у наредном периоду фокус бити на јачању економије. У том контексту, предсједник је истакао важност и посвећеност реформи јавне управе, која треба да омогући да она буде сервисно орјентисана ка грађанима али и привреди. 

Предсједник Марковић је саговорника упознао и са настојањима Владе да унаприједи бизнис амбијент, обезбиједи раст економских слобода те стабилност јавних финансија. 

Петреус је честитао Црној Гори на чланству у НАТО, а саговорници су се сагладили да је тај корак важан сигнал за инвеститоре јер придруживање Алијанси обезбјеђује држави чланици мир и стабилност, а самим тим и сигурност инвестиција. Позитивним је оцијењен и напредак државе на путу ка Европској унији, уз оцјену предсједника Марковића да је изузетно важно за цијели регион да ЕУ и НАТО држе активним своје политике проширења. 

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?