Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић са Савјетом страних инвеститора: Заједно до бољег бизнис амбијента

Објављено: 16.05.2017. 21:09 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
Савјет страних инвеститора жели да кроз дијалог и партнерски однос са Владом Црне Горе ради на унапређењу пословног амбијента, стварање услова за снажније присуство инвеститора што у крајњем води до раста црногорске економије, отварања нових радних мјеста и бољег живота грађана, оцијењено је на састанку предсједника Владе Душка Марковића и делегације Савјета страних инвеститора у Црној Гори предвођених предсједником Управног одбора Кристофом Шеном.

Предсједник Марковић је казао да су кроз интеграционе процесе у ЕУ и НАТО обезбијеђени мир и стабилност, те да у наредном периоду треба снажније радити на јачању институција, економије и бизнис амбијента. Важно је да, упркос политичким деструкцијама, у Црној Гори постоји амбијент у којем се може стварати и радити без препрека. У том контексту, важно је спровести структурне реформе, прије свега јавне управе, како би она била ефикасна и сервисно орјентисана.

Подсјетивши да Савјет има 34 члана са укупно 8.000 запослених, Шен је поздравио успјех у процесу интеграција оцјењујући га важним за Црну Гору и регион, посебно за инвеститоре због стабилности коју доноси и перспективе за унапређење пословања. Иако препоруке за напредак стања дају кроз Бијелу књигу, у Савјету страних инвеститора су поздравили позив за чланство у Савјету за конкуренцију.

Премијер је позвао стране инвеститоре да делегирају представнике у радне групе које раде на измјени легислативе, како би на тај начин допринијели побољшању правног оквира у којем бизнис послује у Црној Гори.

Предсједник Марковић је поновио спремност и отвореност Владе за сарадњу са страним инвеститорима, наглашавајући значај директних страних инвестиција за раст БДП-а и самим тим бољег живота свих грађана у нашој држави.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?