Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Пажин са Данијелсоном: Кроз наставак партнерства до нових резултата у владавини права

Објављено: 18.05.2017. 23:02 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Фотографије: Сусрет потпредсједника Владе Зорана Пажина са генералним директором за проширење и сусједство у Европској комисији Кристијаном Данијелсоном (14,5 МБ)

Видео: Сусрет потпредсједника Владе Зорана Пажина са генералним директором за проширење и сусједство у Европској комисији Кристијаном Данијелсоном

Потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин састао се данас генералним директором Генералног директората Европске комисије за сусједство и преговоре о проширењу Кристијаном Данијелсоном.

Генерални директор Данијелсон саопштио је да је Црна Гора до сада много урадила и похвалио напоре који су учињени у усмјеравању државе ка даљем развоју. Он је подијелио утисак да је Црна Гора у највећој мјери нормативно и институционално ојачала свој правни систем. Тим поводом изразио је очекивање да ће се наставити са остваривањем конкретних резултата и у даљој борби против корупције и различитих облика организованог криминала. Саговорник је додао да остаје опредијељен да Генерални директорат, којим руководи, настави да буде отворен партнер Црној Гори у остваривању зацртаних циљева и подршка у процесу европске интеграције.

Захваљујући саговорнику за досадашњу подршку и партнерски однос у приступању Црне Горе Европској унији, потпредсједник Пажин је саопштио увјерење да ће подршка Европске уније допринијети даљем јачању владавине права и превазилажењу заједнички препознатих изазова. Потпредсједник је изразио пуну политичку посвећеност Владе да настави са стварањем услова и подршке ресорним институцијума у даљима активностима на јачању владавине права у нашој држави.

Саговорници су размијенили и конкретне информације о планираним активностима које ће допринијети испуњавању прелазних мјерила и уласку Црне Горе у другу, завршну фазу преговарачког процеса.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?