Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић са директорима управа: Јача свијест о одговорнијем односу према држави

Објављено: 19.05.2017. 19:41 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе

Фотографије: Предсједник Владе Душко Марковић разговарао са директорима управа

Видео: Предсједник Владе Душко Марковић разговарао са директорима управа - кадрови

Одлучност Владе Црне Горе да повећа фискалну дисциплину дала је резултате кроз наплату прихода увећану за више милиона еура у односу на прошлу годину и планове за ову, али и кроз промјену свијести обвезника да држава мора да се поштује и обавезе према њој правовремено извршавају, оцијењено је на састанку предсједника Владе Црне Горе Душка Марковића и директора Управе царина Владана Јоковића, Пореске управе Миомира М. Мугоше и Управе за инспекцијске послове Божидара Вуксановића и њихових помоћника.

Предсједник Владе је похвалио посвећеност управа овом циљу, остварене резултате и поновио да, у реализацији настојања да сваки еуро државног новца пође у државну касу, нема компромиса нити повлашћених.

Оцјењујући позитивним већи степен међусобне координације и сарадње, директори су казали да остварују добар контакт и са пословном заједницом која разумије напоре државе и квалитетније одговара на законске обавезе и мјере које надлежни органи спроводе на терену.

Констатујући јачање ауторитета институција, премијер је навео да је беспрекорна фискална дисциплина важна јер на тај начин држава има услова да обезбиједи бољи пословни амбијент, веће запошљавање, посебно младих, боље здравство, образовање али и праведнију социјалну политику.

На састанку је заједнички констатована неопходност бољег стратешког промишљања начина и организације рада као и модернизација система. Дјелотвнорним је оцијењено кадровско подмлађивање и истакнута намјера да убудуће фокус буде на запошљавању и професионалном усавршавању младих.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?