Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић поводом Дана независности: Никада више иза наших леђа неће се одлучивати о судбини наше државе

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
   
   
 

Текст обраћања предсједника Владе Душка Марковића на пријему поводом Дана независности Црне Горе можете преузети овдје доцx - пдф.
  
Предсједник Владе Душко Марковић приредио је данас поводом Дана независности свечани пријем за представнике законодавне, извршне и судске власти, дипломатског кора и званице из јавног и културног живота Црне Горе.

Обраћајући се званицама, предсједник Марковић је подсјетио да су Црна Гора и Црногорци од кад постоје плаћали најскупљу цијену за природно право – да буду своји на своме, да сами одлучују о томе како ће живјети.

„Прошле су деценије док је стасала генерација која је научила историјску лекцију – да без мудрости и стрпљења независност не може бити обновљена!

Генерација која је разумјела да независност једне мале земље и једног нејаког народа, није једном за свагда дата. Да је дугорочна гаранција независности – равноправно мјесто те земље у друштву и за столом гдје велики и моћни доносе одлуке.

Да нам се никад више не понови Париз 1919!

У наредних неколико дана, 5. јуна, добићемо то мјесто, као 29. чланица најмоћнијег савеза данашњице: Сјеверноатлантске алијансе.

У наредних неколико година, четири или највише пет – Црна Гора ће добити своје мјесто за столом и међу чланицама Европске уније.

Никада више иза наших леђа неће се одлучивати о судбини наше државе. Једном за вазда, затворићемо ту несрећну страницу наше историје.

Тиме ћемо испунити нашу највећу и свету обавезу“ – нагласио је предсједник Марковић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?