Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић разговарао са високом представницом ЕУ Федериком Могерини

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
    
 

Предсједник Владе Душко Марковић састао се у Бриселу са потпредсједницом Европске комисије и високом представницом Европске уније за заједничку вањску и безбједносну политику Федериком Могерини.

Премијер је у разговору са високом представницом истакао да је опредјељење Црне Горе за пут ка Европској унији јаче него икад и да наша земља сада наставља процес европских интеграција у другачијем, јачем капацитету као чланица НАТО-а.

Висока представница Европске комисије је рекла да је чланство наше земље у НАТО-у јако добра вијест.

„Црна Гора је примјер успјешног приступа. За мене је важно да и даље снажно напредујете“ – рекла је висока представница Могерини.

Предсједник Марковић је подсјетио високу представницу на очекивање наше земље да ћемо приступне преговоре завршити за највише пет година.

„Немамо скривену агенду и желимо да снажно идемо тим колосијеком сконцентришући се на реформе и на усвајање европских вриједности како бисмо у Европску унију ушли са свим својим потенцијалима“ – рекао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић.

Висока представница Могерини је, говорећи о вечерашњем састанку са предсједницима влада шест држава Западног Балкана, рекла да жели да премијерима пренесе да цио регион има европску перспективу, али да сви морају радити заједно на превазилажењу садашњих турбуленција.

„Циљ ми је да видим да ли је то заједничка агенда и да покушамо да пошаљемо заједничку позитивну поруку“ – рекла је висока представница Федерика Могерини.

Предсједник Владе Црне Горе је честитао високој представници на одлучности и храбрости на спровођењу политика у вези са Западним Балканом и с тим у вези оцијенио веома важним вечерашњи састанак и иницијативе овог типа.

Предсједник Марковић је посебно истакао потребу да наш регион своје проблеме покуша да ријеши сам без посебне потребе за медијацијом Европске комисије.

„Веома је важно да радећи на европској агенди јачамо и односе унутар региона. Потребно је да радимо заједно, руку под руку како бисмо савладавали изазове“ – рекао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић на састанку са високом представницом Европске уније за заједничку вањску и безбједносну политику Федериком Могерини.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Yоутубе линк: хттпс://yоуту.бе/-НЕјеаЗИМТY

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?