Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Договор у Бриселу: Црна Гора домаћин сљедећег састанка предсједника влада држава Западног Балкана

Објављено: 25.05.2017. 05:26 Аутор: Служба за односе с јавношћу
  
Црна Гора ће у првој половини октобра бити домаћин наредног састанка предсједника влада држава Западног Балкана, договорили су премијери вечерас на радном састанку у Бриселу који је организовала потпредсједница Европске комисије и висока представница за спољну и безбједносну политику Федерика Могерини.

Након састанка, предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић је казао да је на билатералном састанку са Могерини исказао снажно опредјељење Црне Горе да преговоре са Европском унијом оконча у наредних четити до пет година и на тај начин реализујемо наш други спољнополитички приоритет.

Он је истакао да европска интеграција за Црну Гору нема алтернативу и да нема скривене агенде. То је, како је навео, јасан национални интерес.

На састанку са осталим премијерима је потврђено да је питање стабилности кључ за европску перспективу земаља које желе да постану чланице Европске уније.
   
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
  
   


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?