Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Изјава генералне директорке Директората за правосуђе у Министарству правде Маријане Лаковић - Драшковић након сједнице Владе Црне Горе

 
Генерална директорка Директората за правосуђе у Министарству правде Маријана Лаковић Драшковић на данашњој конференцији за медије представила је Предлог закона о измјенама и допунама Кривичног законика Црне Горе који је утврђен на 27. сједници Владе.

Генерална директорка Директората за правосуђе је саопштила да су најважнији разлози за измјене Кривичног законика Црне Горе усаглашавања са конвенцијама Савјета Европе и Уједињених нација, правним стандардима Европског суда за људска права и другим међународним документима. Предлог садржи тридесет и седам измјена.

Упознајући јавност са измјенама и допунама Кривичног законика Црне Горе, Лаковић Драшковић је истакла да је једна од важних измјена Кривичног законика Црне Горе увођење казне дуготрајног затвора, умјесто казне затвора од четрдесет година. „Предложена измјена је потреба праксе, нарочито у случајевима када су извршена најтежа кривична дјела од стране саизвршилаца, а у односу на једног саизвршиоца постоје двије или више нарочито олакшавајућих околности, постављало се питање да ли је постојеће рјешење адекватно у овим случајевима , тј. да ли се том саизвршиоцу може изрећи казна затвора од двадесет година или казна затвора од четрдесет година“.
 
 
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?