Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједик Марковић: Црна Гора спремна и способна да одговори обавезама из чланства у НАТО

Објављено: 25.05.2017. 23:48 Аутор: Служба за односе с јавношћу
     
Предсједник Владе Душко Марковић рекао је данас у Бриселу да је Црна Гора спремна и способна да одговори обавезама који произилазе из чланства и да на тај начин допиноси миру и стабилности широм свијета.

Премијер Марковић ће учествовати на састанку шефова влада и/или држава чланица НАТО-а, који ће ускоро почети, а данас је присуствовао и отварању новог сједишта НАТО-а у Бриселу на којем су, међу 28 лидера земаља чланица Алијансе, били и предсједник САД Доналд Трамп и нови предсједник Француске Емануел Макрон.

Након што Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг буде упутио Црној Гори формално позивно писмо да приступи Сјеверноатлантском уговору, Црна Гора ће 05. јуна, депоновањем инструмената ратификације тог уговора у Стејт Дипартменту и формално постати 29. чланица Алијансе. Свечана церемонија подизања црногорске заставе у сједишту НАТО-а у Бриселу заказана је за 7. јуни.

Пријем Црне Горе данас је у Бриселу прокоментарисала је и хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић.

,,Још мало па сте пуноправна чланица. Драго ми је што сте данас за истим столом”, казала је она црногорским медијима и пожељела Црној Гори добродошлицу.

Служба за односе с јавношћу

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?