Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић обишао Луштица Баy: Импресиван пројекат, прошло је вријеме стратешких политичких одлука, вријеме је за економију

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   

Видео: Изјава предсједника Владе Душка Марковића након обиласка градилишта туристичког комплекса Луштица Баy

Видео: Новинарска питања и одговори премијера Марковића након обиласка градилишта туристичког комплекса Луштица Баy

 
  

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић изразио је данас на Луштици задовољство напретком градње туристичког комплекса Луштица Баy рекавши да је то тип пројеката који мијењају Црну Гору и помаже јој да изађе из балканске просјечности.

„Луштица Баy је заиста пројекат који ће обиљежити Црну Гору какву желимо у будућности, нову Црну Гору. Пројекат се развија импресивно. Вриједност Луштица Баy-а је процијењена на 1,1 милијарду еура звог чега је ова инвестиција веома важна за економију Црне Горе. То је пројекат коме морамо бити повећени сви, прије свега Влада и њена администрација. Прошло је вријеме стратешких политичких одлука, све смо их донијели, сада смо на терену економије, развоја, раста, нових радних мјеста, побољшања животног стандарда а овај пројекат нам то омогућава. Овдје це живјети преко 13 хиљада људи и опслуживати овај комплекс. Дакле овдје неће бити хотели и апартмани за сезону, него ће се овдје живјети и радити током читаве године. Импресиониран сам овим што видим на терену“ – казао је премијер Марковић новинарима приликом обиласка комплекса.

Извршни директор компаније Луштица Баy Дарен Гибсон рекао је да је са поносом показао предсједику Владе досадашња достигнућа и да посјету премијера и делегације Владе види као подршку Владе.

„Посјета нас увјерава да постоји подршка Владе за овај пројекат“ – рекао је извршни директор Луштице Баy Дарен Гибсон.

Делегације Владе и Луштица Баyа након обиласка су на састанку размотрили све детаље пројекта изразивши обострано увјерење у успјешну реализацију.

Говорећи о пројекту директор Гибсон је рекао да је ријеч о највећем туристичком комплексу у овом дијелу југоисточне Европе и Медитерана.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

„Ова година је једна од најважнијих у развоју Луштица Баy-а јер завршавамо радове у Луштица Баy марини, изградили смо 160 стамбениј јединица, почели смо градњу првих вила и градских кућа у комплексу, и интензивно радимо на изградњи првог хотела. Све то ће бити отворено до љета 2018. године. Почињемо и са грубим радовима на дефинисању голф терена, а крајем ове или почетком сљедеће године почињемо са градњом потпуно новог насеља у комплексу а то је Луштица Баy Централ“ – рекао је извршни директор Луштица Баyа Дарен Гибсон.

Луштица Баy је будући туристички град и гради се на неуређеном дијелу полуострва Луштица који не посједује комуналну, саобраћајну нити другу инфраструктуру, што овај пројекат вриједан 1,1 милијарду еура чини највећом греенфиелс инвестицијом у овом дијелу Европе.

Уговор о закупу и изградњи који се односи на Луштица Девелопмент Општина Тиват, потписан је 23. октобра 2009. године између Владе Црне Горе, Општине Тиват и компаније Луштица Девелопмент АД Подгорица.

Уговорени Инвестициони програм премашује износ од 1.1 милијарде еура, а обухвата изградњу: 8 хотела (3.310 хотелских соба, 60% капацитета са 5 и више звјездица), 1.250 резиденцијалних јединица (укључујући виле и апартмане), Тхалассо центар, 2 марине са везовима и пратећим садржајима, голф терен са 18 рупа, Конференцијски центар и садржаје за свакодневне потребе отворене током цијеле године уклључујући продавнице, ресторане, основну школу и здравствене објекте.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Yоутубе линк: хттпс://yоуту.бе/к3лТ8внм4Хw

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?