Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сенатор Џонсон у посјети Црној Гори: Наставак сарадње и у оквиру НАТО структуре

Објављено: 29.05.2017. 21:11 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
   
  
Потпредсједник Владе за политички систем, унутрашњу и вањску политику Зоран Пажин примио је данас предсједника Одбора за унутрашњу безбједност и предсједавајућег Подобором за Европу у Сенату Сједињених америчких држава сенатора Рона Џонсона, у оквиру његове радне посјете Црној Гори.

Сенатор Џонсон је подсјетио на привилегију коју је имао да предсједава Одбором за вањске послове Сената током усвајања Резолуције о потврђивању Протокола о приступању Црне Горе у НАТО. Сенатор је охрабрио Црну Гору да настави са спровођењем плана испуњавања обавеза које произилазе из чланства у НАТО. Он је саопштио да Сједињене државе остају посвећене региону Југоисточне Европе и поновио спремност своје државе да и даље буде подршка реформским активностима Црне Горе. Посебно је изразио разумијевање за безбједносне изазове са којима се Црна Гора суочавала у периоду до чланства у НАТО, узимајући у обзир различите форме покушаја утицаја трећих страна и на политичке прилике у САД.

Исказујући пуну захвалност за личне напоре сенатора током процеса ратификације Протокола, потпредсједник Пажин је указао да Црна Гора чланство у НАТО види као јасну шансу земље да свој развојни пут настави са гарантованим степеном стабилности. Потпредсједник је саопштио да Црна Гора и након чланства у НАТО чврсто стоји на земљи и да не гаји илузију да ће изазови, превасходно безбједносног карактера престати и у наредном периоду. Он је са саговорником подијелио оцјену да интензитет геополитичких интенција трећих држава неће бити смањен, већ да је само могуће да ће промијенити облик. Потпредсједник је указао на ријешеност Црне Горе да, као и до сада, самостално опредијељује своје правце развоја и остане посвећена интеграцији у клуб развијених западних земаља, уз подршку САД и других партнерских држава.

Саговорници су се сагласили о важности постојања стабилног региона Југоисточне Европе и посвећености свих држава усвајању јединствених демократских вриједности.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?