Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

На састанку са премијером Марковићем: Сенатор Џонсон честитао Црној Гори на храбрости и лидерству

Објављено: 29.05.2017. 22:33 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
 
 

Црна Гора је примјер и инспирација за друге државе, казао је амерички сенатор Рон Џонсон на састанку са предсједником Владе Црне Горе Душком Марковићем, и честитао на постигнутим резултатима, показаној храбрости и лидерству.

Осврћући се на предстојећу формализацију пуноправног чланства Црне Горе у НАТО, предсједник Марковић је казао да тај циљ не би било могуће постићи без снажне подршке САД-а – како политичке тако и помоћи у јачању демократије и институција. Заједнички је констатован значај владавине права за повољан бизнис амбијент и долазак америчких инвеститора у Црну Гору.

Информишући саговорника о повећаном интересовању за улагања у нашу државу, предсједник Марковић је указао на области туризма, енергетике, пољопривреде и инфраструктуре и навео да је фокус Владе на економском развоју, креирању нових радних мјеста и бољег животног стандарда грађана.

Премијер је истакао спремност Црне Горе да одговори свим задацима који проистичу из чланства у Алијанси и навео да је намјера да до 2024. године остваримо задатак – издвајања за одбрану у износу од 2 одсто БДП-а. То, како је истакао премијер, није трошак већ улагање у сигурност и у будућност.

На састанку је било ријечи и о уплитање треће стране у унутрашња питања држава Западног Балкана, а предсједник Марковић је истакао значај снажног присуства САД-а у Европи а самим тим и у Региону.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?