Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић најавио за понедјељак у Вашингтону састанак са потпредсједником САД Мајком Пенсом

Služba za odnose s javnošću Предсједник Владе Душко Марковић саопштио је да ће се у понедјељак, 5. јуна ове године у Вашингтону, након што наша земља предајом ратификационих инструмената у Стате Департменту и формално постане чланица НАТО-а, састати са потпредсједником Сједињених Америчких Држава Мајком Пенсом.

„Свеукупан успјех Црне Горе не би био могућ без помоћи Сједињених Држава. Вјерујем да је наше партнерство и пријатељство вјечно. Сви знамо да се пријатељство не мјери величином и богатством неке државе, већ добрим намјерама и дјелима. Желим да поручим америчком народу да ће у Црној Гори увијек имати искреног и поузданог пријатеља“ – рекао је предсједник Владе у изјави америчком магазину „Тиме“.

Предсједник Марковић је у изјави „Тајму“ рекао да Црна Гора 5. јуна уласком у НАТО 5. прави историјску прекретницу и придружује се најмоћнијим држава свијета како би заједно радили на промоцији цивилизацијских вриједности у циљу очувања мира и стабилности у свијету.

„Ко познаје историју Црне Горе у посљедња два вијека, разумије зашто је нама толико важна гаранција наше независности коју дефинитивно добијамо чланством у НАТО. У историји се то догађало више пута – да се о судбини Црне Горе одлучује без њеног присуства. То више никада неће бити могуће“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић у изјави магазину „Тајм“.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Интегрална изјава предсједника Владе Душка Марковића (ДОЦX)

Интегрална изјава предсједника Владе Душка Марковића (ПДФ)

Линк на изјаву: хттп://тиме.цом/4797972/дуско-марковиц-монтенегро-нато-доналд-трумп/

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?