Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Одржана конференција за медије након 28. сједнице Владе Црне Горе

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Фотографије: Конференција за медије након 28. сједнице Владе Црне Горе (29.6 МБ)

Влада је преусмјерила Музичком центру 60.000 еура за набавку два концертна клавира за потребе институција културе у Пљевљима и Бијелом Пољу и 20.000 еура за међународна гостовања Црногорског симфонијског оркестра, док ће Поморски музеј добити 30.000 еура за потребе одрживог функционисања Бокељске морнарице – рекао је на конференцији за медије одржаној након дашање сједнице Владе министар културе Јанко Љумовић. Ријеч је дијелу новца који је раније био одређен за финансирање манифестација и фестивала од посебног значаја за културу Црне Горе.

Генерални директор Директората за порески и царински систем Ново Радовић саопштио је да је Влада данас утврдила Предлог закона о измјени Закона о порезу на непокретности, којим се обвезнику пореза на непокретности који је корисник непокретности у државној својини по основу дугорочног закупа, укида обавеза плаћања пореза на непокретности.

„Није цјелисходно уводити пореску обавезу закупцима државне имовине који су са државом закључили уговор о дугорочном закупу, јер би поред закупнине плаћали и порез на непокретности. Имали би двије обавезе према држави и порез на непокретности и накнаду по основу закупа непокретности. Оцијењено је да је ова одредба представља бизнис баријеру, те да није цјелисходно нити оправдано и опорезивати и наплаћивати закуп“ – истакао је Радовић.

Генерални директор Директората за државни трезор Драган Дармановић изнио је детаље у вези са Информацијом о пројекту реформе пореске администрације, који ће се финансирати уз зајам Свјетске банке.

„Сврха наведеног пројекта јесте унапређење капацитета запослених у пореској администрацији, увођење нове методологије и начина рада, имплементација новог софтверског рјешења за прикупљање прихода, као и пружање боље услуге пореским обвезницима“ – казао је Дармановић.

Yоутубе линк на конференцију за медије: хттпс://yоуту.бе/4ј-Ф-Ај_РБ8    

   
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?