Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада ће наставити да подржава ЛГБТ заједницу

Објављено: 02.06.2017. 19:18 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
 
Влада Црне Горе наставиће да подржава интеграцију ЛГБТ заједнице у друштво и помоћи у обезбјеђивању социјалних сервиса који су важни за припаднике те популације, казао је предсједник Владе Душко Марковић на састанку са предсједницом Управног одбора ЛГБТ Форум Прогрес Бојаном Јокић.

Јокић је похвалила стратешки и законодавни оквир који је на снази у Црној Гори, истакла одличну сарадњу са Министарством за људска и мањинска права, органима за спровођење закона и Омбудсманом, те указала на потребу за подршком државе у раду склоништа и социјалног центра, за које више немају средстава.

Изразивши задовољство због напретка у овој области и посвећености институција, премијер је казао да ће Влада подржати и помоћи у реализацији активности везаних за поновну активацију склоништа и социјалног центра.

Он је додао да је питање права и интеграције ЛГБТ особа важно у процесу сазријевања црногорског друштва, а заједнички је констатована потреба даљег јачања свијести заједнице како би се отклониле предрасуде према припадницима особа другачије сексуалне орјентације и како би сви грађани могли уживати једнако поштовање својих права и слобода.

КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?