Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Делегација Владе Црне Горе учествује на ВИИИ интернационалном форуму за инфраструктуру и грађевинске инвестиције (ИИИЦФ) у НР Кини

 

Делегација Црне Горе на челу са министром саобраћаја и поморства Османом Нурковићем присуствовала је свечаном отварању ВИИИ интернационалном форуму за инфраструктуру и грађевинске инвестиције (ИИИЦФ) у Макао-у, НР Кина. Тема овогодишњег Форума је „Сарадња за мулти-иновативну одрживу инфраструктуру која подстиче развој привреде".

Том приликом, црногорска делегација састала се са менаџментом кинеске компаније ЦЦЕЦЦ која је ангажована на генералном ремонту дионице пруге Колашин-Кос, чија реализација је при крају.

Министар Нурковић се захвалио генералном директору компаније Јуан Лију на донацији у виду урађене Студијске процјене пројекта за генерални ремонт неремонтованих дионица барске пруге од Требесице до Бара. Заједничка оцјена је да се пуна валоризација Луке Бар мозе постићи само даљим улагањем у друмске и жељезничке саобраћајнице.

Међународни форум посвећен улагањима у инфраструктуру и грађевинарство, који организује Министарство трговине НР Кине, Кинеска асоцијација међународних извођача радова (Цхина Интернатионал Цонтрацторс Ассоциатион - ЦХИНЦА) и Институт за промоцију трговине и инвестиција из Макао-а (Мацао Траде анд Инвестмент Промотион Институте - ИПИМ), окупља око 1.500 учесника из области грађевинарства, државних званичника и истраживача из преко 60 земаља и региона.

Министарство саобраћаја и поморства / Служба за односе с јавношћу Владе ЦГ

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?