Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Бошковић: Ово је историјски дан за Црну Гору

Објављено: 06.06.2017. 03:20 Аутор: Служба за односе с јавношћу

Ово је историјски дан за Црну Гору и овим чином је Црна Гора показала да прије свега размишља о својим интересима који неће бити супротстављени било коме, изјавио је данас министар одбране Предраг Бошковић, на конференцији за медије поводом формализовања чланства Црне Горе у НАТО предајом инструмената ратификације у Вашингтону.

Захваливши се запосленима у државној администрацији, представницима медија, представницима цивилног сектора, те припадницима и припадницама Војске Црне Горе на великом доприносу црногорском напретку на путу евроатлантских интеграција, Бошковић је истакао: „ Ово је историјски дан за Црну Гору и овим чином је Црна Гора показала да прије свега размишља о себи, о својим интересима и први пут направила тај историјски заокрет да највише размишља о свом националном интересу који неће бити супротстављен ни једном, како у региону тако и шире.“

„29-та чланица НАТО савеза овим омогућује даље стабилизовање турбулентног региона као што је Западни Балкан“- казао је министар одбране. Он је истакао да ће Црна Гора као чланица НАТО савеза, континуираним доприносом миру и безбједности у свијету, оправдати повјерење савезника.

„Овим је Црна Гора остварила обезбјеђење владавине права, борбе против организованог криминала и корупције, а самим тим дала један значајан подстрек и путоказ свима у региону, који овај пут тек треба да прођу“ - закључио је Бошковић.

Након конференције за медије, министар Бошковић је приредио пријем поводом данашње предаје инструмената ратификације у Вашингтону, чиме је наша земља и званично постала чланица НАТО- а.

 
                           
                     
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?