Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нове честитке Црној Гори на чланству у НАТО: И регион жели у Алијансу

Објављено: 06.06.2017. 23:41 Аутор: Кабинет предсједника Владе Црне Горе
Македонски премијер Зоран Заев честитао је предсједнику Владе Црне Горе Душку Марковићу и грађанима пријем у чланство у НАТО. Он је констатовао да приступање Црне Горе доказује да врата Алијансе остају отворена и да ће мотивисати македонску владу на испуњавање демократских стандарда и модернизацију војске на путу ка НАТО.

„Примјер Црне Горе потврђује да ако постоји политичка воља и висок ниво грађанске свијести о значају процеса реформе, онда ће она бити реализована потребном динамиком и отвориће перспективу другим земљама”, навео је македонски премијер у честитки.

Према његовим ријечима, НАТО је савез демократије и грађани Македоније, као грађани Црне Горе и цијелог региона, треба да буду дио цивилизованог свијета који доноси стабилност и безбједност.

И предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић упутио је премијеру Марковићу честитку, оцјењујући приступање Црне Горе НАТО-у "историјским успјехом“.

„Ваш улазак у породицу најмоћнијих држава свијета, у савез који штити демократске вриједности, и за нас у Босни и Херцеговини представља важан искорак у очувању мира и стабилности цјелокупног региона Западног Балкана”, наводи се у честитки уз констатацију да је улазак Црне Горе у НАТО „знак наставка политике отворених врата ка евроатлантској орјентацији региона у ову значајну институцију”.
  
КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?