Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада представила додатне мјере фискалне консолидације

Објављено: 09.06.2017. 19:46 Аутор: Служба за односе с јавношћу

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Потпредсједник Владе за економски систем и финансијску политику Милутин Симовић, министар финансија Дарко Радуновић и министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић представили су данас на конференцији за медије додатне мјере фискалне консолидације, које су утврђене на јучерашњој сједници Владе.

„Ова Стратегија представља израз одлучности и капацитета Владе да се на одговоран начин суочи са изазовима са којима се сусрећемо у остварењу визије развоја: остваривању финансијске стабилности и одрживог и убрзаног економског раста, као услова за побољшање квалитета живота наших грађана" – рекао је потредсједник Симовић.

Потредсједник је истакао да се Влада одлучила за мјере које ће дати најбоље резултате, мјере које ће обезбиједити: стварање буџетског суфицита, успостављање опадајућег тренда јавног дуга, стабилни економски раст, раст конкурентности привреде, претпоставке за реализацију инвестиција и нова радна мјеста, усклађивање пензија, уз истовремену праведнију расподјелу социјалних фондова односно њихов раст за оне којима су најпотребнији.

Министар финансија Дарко Радуновић говорио је о Закону о извршењу Одлуке Уставног суда Црне Горе у вези са одредбама Закона о социјалној и дјечјој заштити. Наведеним Законом, који је Вада утврдила на синоћњој сједници, утврђен је правни статус корисница накнада по основу рођења троје или више дјеце и отклоњена дискриминаторска посљедица примјене неуставних одредби Закона чиме је осигурана праведнија расподјела социјалних фондова.

Министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић говорио је о Предлогу Закона о измјенама и допунама Закона о социјалној и дјечјој заштити којим је постугнута боља усмјереност материјалних давања намијењених лицима у стању социјалне потребе.

Yоутубе линк: хттпс://www.yоутубе.цом/wатцх?в=фwфУКВЛгX_w

 
НАПОМЕНА МИНИСТАРСТВА ФИНАНСИЈА: У циљу појашњавања недоумица везано за примјену мјере из Фискалне стратегије која се односи на повећање акциза на производе који садрже етил-алкохол, напомињемо да у категорију наведених производа не улазе пића као што су пиво и вино, већ кратка пића за које је назначено да садрже етил-алкохол.

 
Потпредсједник Владе Милутин Симовић - презентација (пдф и wорд)
 
Министар финансија Дарко Радуновић - презентација
 
Министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић - презентација
    
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?